Brugse sterkhouders via de B-kern naar de uitgang: Limbombe en Diaby lopen verdwaald, Refaelov is grote uitblinker

17 oktober 2018 12:58

Anthony Limbombe, Abdoulay Diaby, Lior Refaelov. Drie spelers die jarenlang het mooie weer maakten bij Club Brugge, maar deze zomer zonder pardon naar de B-kern werden verwezen en uiteindelijk een transfer verkozen. Hoe zijn zij er nu aan toe?

Anthony Limbombe (Nantes)

Speeltijd: 199 minuten in 6 wedstrijden
Goals: 0
Assists: 0

Dé grote man die de Brugse linkerflank domineerde en zo zijn eerste selectie als Rode Duivel verdiende, moet helemaal opnieuw beginnen. De transfer naar Nantes deed sowieso al wenkbrauwen fronsen en nu staat hij daar op de voorlaatste plaats in Ligue 1. Limbombe kreeg tot dusver nog maar één basisplaats, maar de recente trainerswissel met Halilhodzic kan de ploeg en hem hopelijk doen herleven.

Abdoulay Diaby (Sporting Lissabon)

Speeltijd: 86 minuten in 6 wedstrijden
Goals: 0
Assists: 0

In Lissabon draait de ploeg wel goed op de vijfde plaats, maar veel plezier heeft Diaby daar nog niet aan gehad. De Malinese spits kan zijn speelminuten in de competitie op zijn vingers tellen en kreeg enkel in de Europa League tegen het nietige Vorskla een basisplaats. Bijdragen aan een doelpunt lukte net als bij zijn voormalige spitsbroeder nog niet.

Lior Refaelov (Antwerp)

Speeltijd: 387 minuten in 6 wedstrijden
Goals: 2
Assists: 2

Maar de ene die wél met glans slaagt, zien de Club-fans vanop de eerste rij schitteren. Refaelov was de oudste en had vorig seizoen veruit het minste gespeeld, maar wierp zich op de Bosuil wel meteen op tot één van de grote sterkhouders. The Great Old had een een tien nodig en heeft die met deze routinier zeker gevonden, in vier verschillende matchen was bovendien hij al cruciaal in de doelpuntenproductie. 

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Ligue 1 \\ Club Brugge \\ Nantes \\ Sporting Lissabon
 
 
Reacties.