We kwamen niet meer aan kansen zonder de 'grote drie', Martinez legt uit

17 oktober 2018 09:31

Het niveau van de Rode Duivels zakte mee met dat van Hazard, na twintig minuten was het beste eraf. Toen de 'grote drie' gewisseld werden, ging het nog meer bergaf, toch is er geen reden tot paniek.

Zonder Lukaku, Hazard en Mertens liep het een pak stroever, maar daar zijn heel wat verklaringen voor. Bondscoach Martinez vond dat we niet te streng mochten oordelen over de vervangers. "Neem bij eender welk team ter wereld de drie belangrijkste spelers weg, en niemand zal in één, twee, drie een oplossing vinden."

Net daarom dienen die vriendschappelijke matchen, om oplossingen uit te testen voor moest er echt iets gebeuren met de sterren. "We wilden iets anders proberen met de voorste drie in de tweede helft en wilden meer centraal spelen." Het was dus een experiment.

Automatismen kweken

"De automatismen zijn er ook nóg niet tussen Thorgan Hazard, Michy Batshuayi en Dennis Praet. Zoals steeds wanneer je iets probeert, heb je tijd nodig. De laatste pas kwam er een paar keer niet uit en we maakten enkele verkeerde keuzes. Maar de jongens gaan hieruit leren."

"Je leert elkaar alleen beter te vinden door op het veld wedstrijden te spelen tegen sterke tegenstanders." Het kan dus alleen maar beter, maar geef ons voorlopig toch maar optie A met Romelu, Eden en Dries.

Sander De Graeve

België \\ Nederland
 
 
Reacties.