De Ligt was even in paniek: "Waar gaat dit eindigen?"

17 oktober 2018 07:13

Geen winnaar in het vriendschappelijke duel tussen België en Nederland. Beide landen hielden elkaar in evenwicht. Een resultaat waar iedereen zich na de wedstrijd in kon vinden.

Matthijs De Ligt speelde dinsdagavond 45 minuten tegen de Rode Duivels. "Het was leuk spelen tegen Lukaku. Het is een hele goede spits. Hij is heel sterk, groot én snel, maar ik denk wel dat het goed ging. Hij heeft weinig mogelijkheden gehad om te scoren", aldus de verdediger na de wedstrijd.

Waar gaat dit eindigen? 

De eerste helft was voor de Belgen en dat besefte de speler van Ajax maar al te goed. "Na het snelle doelpunt van Mertens dacht ik even waar gaat dit eindigen, maar we konden redelijk snel herstellen en op zoek gaan naar de gelijkmaker. We gingen er vol tegen aan."

Na de pauze was het vooral Nederland dat kon dreigen. "Ik denk dat België wat ongeduldiger werd. Ze maakten meer fouten en we konden ze pijn doen via een snelle omschakeling. Met al de wissels liep het allemaal wat stroever. Veel nieuwe spelers wil zeggen ook veel nieuwe ideeën en andere automatismen. Dat maakt het niet gemakkelijk."

Dirk Pieters

België \\ Nederland
 
 
Reacties.