Debutant bij Oranje niet te spreken over zijn wedstrijd tegen de Rode Duivels

17 oktober 2018 14:13

Zowel België als Nederland begon in de vriendschappelijke wedstrijd (1-1) niet met hun sterkste elftal. Ook bij Oranje waren er veel wissels en zo mocht Pablo Rosario zijn debuut maken voor het nationale elftal. Een week later dan voorzien door zijn schorsing tegen Duitsland.

Rosario verscheen in de mixed zone met gemengde gevoelens. Ondanks dat hij zijn debuut mocht maken voor Oranje kon er nauwelijks een glimlach af. "Natuurlijk ben ik tevreden met mijn debuut, maar ik kan helemaal niet gelukkig zijn met mijn wedstrijd", was de middenvelder van PSV streng voor zichzelf na de partij tegen België.

Dat is balen

Meteen na zijn invalbeurt ging Rosario al in de fout en zo kon Michy Batshuayi bijna scoren. "Dat ik de bal slecht aangespeeld kreeg, is geen excuus. Ik moest nadien de knop omdraaien, maar mijn spel was niet goed vandaag. Dat is wel balen bij je debuut. Aan de bal heb ik veel te weinig gebracht in deze wedstrijd."

De 21-jarige middenveld weet niet waar het aan lag. "Ik kreeg de vraag al of ik zenuwachtig was, maar dat was niet het geval. Het liep gewoon niet zoals ik wou." Toch was de bondscoach Ronald Koeman veel milder. "Hij begon niet goed, maar heeft zich nadien goed herpakt."

Dirk Pieters

België \\ Nederland
 
 
Reacties.