De nieuwe CEO van de KBVB wil de belangenvermenging aanpakken, maar wat dan met de dubbele post van Bart Verhaeghe? Peter Bossaert geeft antwoord

17 oktober 2018 16:08

Peter Bossaert, de nieuwe CEO van de Belgische voetbalbond, wil belangenvermenging bij de KBVB tegengaan. Maar wat dan met de dubbele postjes.

Bart Verhaeghe is niet alleen voorzitter en eigenaar van Club Brugge. De sterke man is ook ondervoorzitter van de KBVB en voorzitter van de technische commissie. Moet hij die post dan verlaten?

Hij heeft me letterlijk gezegd? Jullie krijgen de sleutels

"Die functie heeft nooit echt bestaan", zei Bossaert daar woensdagmiddag over. "Hij heeft me letterlijk gezegd? Jullie krijgen de sleutels. We gaan werken met een Raad van Bestuur (niet-executief) en een management (executief), gescheiden van elkaar. De mensen in de Raad van Bestuur hebben geen operationele taak te vervullen binnen de voetbalbond."

"Indien er in de toekomst een nieuwe bondscoach moet gekozen worden, zal het management dat doen. Maar ik zal wel advies inwinnen bij mensen die er verstand van hebben", benadrukte Bossaert.

Diederik Geypen

België \\ Nederland
 
 
Reacties.