Castagne slaat mea culpa: "Ik heb teveel risico's genomen"

17 oktober 2018 06:26

Timothy Castagne begon goed aan de wedstrijd tegen Nederland, maar na een klein halfuur ging het licht even uit. hij paste los in de voeten van een Nederlander en veroorzaakte zo domweg het enige doelpunt van onze Noorderburen.

"We hadden een goeie eerste helft, alleen was dat doelpunt jammer", besefte hij. "Ik had die bal daar niet zo dom mogen verliezen, op basis van die eerste helft hadden we de overwinning verdiend", aldus de voormalige speler van KRC Genk. Maar waarom gaf hij die bal op die manier?

"Ik wou hem niet naar Mignolet spelen omdat hij wat te ver stond. Ik wou er voetballend uit geraken, maar heb misschien iets teveel risico's genomen. Dit overschaduwd natuurlijk mijn prestatie, dat is jammer, maar ik moet ook het positieve onthouden."

Het klikt met Dries Mertens -Timothy Castagne

Aanvallend ging het immers goed, maar na de wissel van de drie voorin ging het ook bij hem minder vlot. "Het was niet alleen Eden die eraf ging, maar ook met Dries Mertens klikte het goed. Hij zorgt er altijd voor dat er ruimte gecreëerd wordt door zijn loopacties." Ruimte waar Castagne vaak én goed indook.

Sander De Graeve

België \\ Nederland
 
 
Reacties.