Alderweireld maakt zich geen zorgen: "Er komen nog drukke maanden aan"

17 oktober 2018 16:52

Geen overwinning voor de Rode Duivels tegen Nederland. Het was niet echt de beste wedstrijd die ze al speelden, maar daar lagen weinig spelers echt wakker van. Er werd niet verloren van Oranje en dat was duidelijk de belangrijkste opdracht.

Ook de reactie van Toby Alderweireld na de wedstrijd was duidelijk. "Dit was echt een vriendschappelijke wedstrijd met veel wissels. Dat gevoel was er meteen. Natuurlijk niet echt onlogisch als je ziet dat er nu nog drukke maanden aankomen voor heel wat jongens", aldus de verdediger van Tottenham. 

Twintig heel goede minuten

"Het was duidelijk niet onze beste wedstrijd, maar uiteindelijk is het resultaat niet echt slecht. We speelden 20 heel goede minuten in de eerste helft. We maken al snel een heel mooi doelpunt via Mertens, maar geven nadien veel te gemakkelijk die tegentreffer cadeau. Dat is natuurlijk jammer op die moment."

Nederland liet tegen de Rode Duivels geen slechte indruk en dat zag ook Alderweireld. "Er waait duidelijk een nieuwe frisse wind bij hen. Heel veel jonge jongens in het elftal die heel wat kwaliteit hebben. Dat zag je ook vandaag tegen ons. Ze speelden met momenten goed voetbal. Dat is positief voor het Nederlandse elftal.

Dirk Pieters

België \\ Nederland
 
 
Reacties.