Witsel is mr. 100%: "Ik weet niet of mijn coach bij Dortmund zo content gaat zijn"

17 oktober 2018 17:29

Dat Axel Witsel bij heel wat bondscoaches de eerste naam op het wedstrijdblad was, wisten we al. Dat lijkt ook bij Roberto Martinez het geval. Als enige Rode Duivel speelde hij elke minuut.

En het is niet dat hij nu minuten op hoog niveau nodig heeft, hij speelt immers niet meer in China. Integendeel, hij heeft een enorm druk programma bij Borussia Dortmund. "Ik ben niet zeker dat de coach van Dortmund hier zo tevreden mee zal zijn", lachte hij achteraf. "Er was echter geen andere mogelijkheid." Dembélé was out en Fellaini was ook niet speelklaar.

Witsel was dan wel de constante factor, het werd een wedstrijd in twee helften tegen Nederland. "We zijn enorm goed begonnen, de eerste twintig minuten waren echt sterk. Na de gelijkmaker, die absoluut te vermijden was, hebben we het ook niet laten hangen."

Gelukkig was Nederland enkel gevaarlijk op corner -Axel Witsel

Het was in de tweede helft dat het een pak minder ging bij de Rode Duivels. "De tweede helft was lastig. We hadden ons beter moeten positioneren om de tegenstander onder druk te zetten. Toch waren ze ook niet echt gevaarlijk, behalve op corner."

Sander De Graeve

België \\ Nederland
 
 
Reacties.