Opmerkelijke oplossing voor talrijke Belgische Besiktas-supporters die zich tussen Genk-fans dreigden te mengen

18 oktober 2018 20:12

Voor elke Belgische club is een Europese thuiswedstrijd tegen een Turks team een echte uitdaging. Door de grote Turkse gemeenschap in ons land krijg je al snel heel wat bezoekende supporters in de thuisvakken, KRC Genk past daar een mouw aan.

In het Limburgse is de Turkse gemeenschap aanzienlijk gezien de vroegere mijnbouw. Dus komt KRC Genk met een oplossing zodat ook die supporters niet in de kou blijven staan. 

'Besiktas zelf neemt geen supporters mee. Het bezoekersvak zal gesloten blijven. Buitenlandse Besiktas supporters kunnen geen kaarten kopen en krijgen dus geen toegang tot het stadion. Hiernaast zijn er echter ook heel wat Belgische Besiktas supporters die naar de wedstrijd willen komen', klinkt het in een persbericht.

Extra vakken voor Belgische fans van Besiktas

'Om vermenging in de Genk vakken te voorkomen werd er voor hen een oplossing gevonden, in nauw overleg met de politie, het OSV en de lokale Turkse gemeenschap. De vakken AA, BB, CC, DD en CL3-4 worden voor hen vrijgemaakt en extra beveiligd. In deze vakken zullen enkel Belgische Besiktas supporters kunnen plaatsnemen. De vakken errond (A-B-C-D-E en EE) blijven leeg als neutrale zone.'

Genk-fans met een abonnement in die vakken werden verplaatst en persoonlijk op de hoogte gebracht. 'Buiten deze reservaties zullen er geen tickets verkocht worden aan Besiktas supporters, niet in voorverkoop, noch op wedstrijddag aan de loketten.'

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ KRC Genk \\ Besiktas
 
 
Reacties.