W-Beveren-trainer Yannick Ferrera doet oproep aan alle collega-coaches: "Nu meer dan ooit"

18 oktober 2018 18:16

De bal rolt komend weekend opnieuw in de Jupiler Pro League. Na het voetbalschandaal is de vraag in welke maken de focus op het spelletje zal liggen.

Op Instagram brak W-Beveren-trainer Yannick Ferrera een lans voor de arbitrage. "Toon respect voor de refs, dit weekend meer dan ooit", schreef hij.

"Ik ben geen slijmbal, ik doe dat niet om een penalty voor mijn team te krijgen, maar dit is hét moment om extra respect en beleefdheid te tonen tegenover de spelleiding", licht Ferrera in Het Laatste Nieuws toe. "Het is sowieso al geen makkelijke job, en het zal nu nog moeilijker zijn. Ik hoop dat deze oproep navolging krijgt van mijn collega’s. Het moét."

Ferrera geeft een voorbeeld aan van vroeg. "Als LO-leerkracht moest ik tijdens mijn stage soms arbitreren tijdens zaalvoetbalwedstrijdjes op school: je moet supergeconcentreerd zijn. Eén seconde niet opletten en je weet niet voor wie de bal buiten is. Wel, de professionele refs moeten dat 90 minuten doen, op dit niveau, terwijl ze van alles horen. Dus we moeten ze zeker helpen, vooral nu."

Redactie

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ SK Beveren
 
 
Reacties.