Witsel en co steviger leider in Bundesliga na ruime zege, Bayern herstelt zich na schamele 1 op 9

20 oktober 2018 17:24

Bayern München en Borussia Dortmund hebben zich niet laten verrassen op de 8e speeldag van de Bundesliga. Beide topploegen wonnen zaterdagnamiddag gemakkelijk. Dortmund blijft zo leider, Bayern knoopt aan met de zege na twee nederlagen op rij.

VFL Wolfsburg - Bayern München 1-3

Het gaat niet goed met Der Rekordmeister na een slappe start van het nieuwe seizoen. In de laatste drie wedstrijden puurde Bayern zelfs amper één schamel punt. Maar in tijden van crisis kan men in München op ene Robert Lewandowski rekenen. De Pool scoorde op het halfuur en kort na de pauze, waardoor Bayern 0-2 voor kwam.

Weghorst milderde tot 1-2, maar James Rodriguez legde de 1-3 eindstand vast.

Stuttgart - Borussia Dortmund 0-4

Axel Witsel kreeg zoals verwacht een basisplek bij de bezoekers en zag zijn team een droomstart nemen. Na amper 3 minuten scoorde Sancho de openingstreffer. Halverwege de eerste helft had Borussia de schaapjes al op het droge na goals van Reus en de overmijdelijke Alcacer.

Invaller Philipp kwam ook nog tot scoren en zo werd het 0-4, waardoor Dortmund met 20 op 24 nog wat steviger leider is in de Duitse competitie.