Speler, trainer of analist zijn? Johan Boskamp weet het wel: "Hij krijgt de hele strontkar over zijn kop"

21 oktober 2018 10:16

Johan Boskamp viert vandaag zijn zeventigste verjaardag. De Rotterdammer was eerst voetballer, later trainer en nu al enkele jaren analist.

Boskamp spaart de kritiek in zijn analyses niet. Afgelopen dinsdag nog was hij scherp na de Derby der Lage Landen. (Dat leest u HIER) "Het is simpel: als iemand slecht speelt, speelt ie slecht. Dan moet je niet gaan zeggen dat hij goed was. Ik snap dat sommige spelers het niet leuk vinden om kritiek te krijgen, maar het is vaak zo dat je de week erop diezelfde speler weer de hemel in moet prijzen."

Nooit negatieve reacties

Hoewel hij vaak kritisch is, ligt Boskamp als analist goed in de markt. "Ik heb nooit negatieve reacties van iemand gehad, neen. Het is ook de manier waarop je iets zegt. Ik doe het met een kwinkslag."

Boskamp was speler, trainer en analist, maar als hij zou moeten kiezen, is de keuze rap gemaakt. "Spelen blijft het mooiste wat er is. Je hebt geen verantwoordelijkheid. Als het slecht gaat krijg je een beetje gezeik, terwijl die trainer de hele strontkar over zijn kop krijgt."

Diederik Geypen

België \\ Nederland
 
 
Reacties.