Gewezen CEO Jesse De Preter spreekt over ervaringen met Veljkovic, Bayat en andere makelaars: "Bij Lierse was het simpel"

24 oktober 2018 12:15

Jesse De Preter is advocaat en sinds 2013 sportadviseur, maar was ook een tijdlang CEO van voormalig eersteklasser Lierse SK. Op het Lisp kwam hij geregeld in contact met makelaars.

Ook met Dejan Veljkovic en Mogi Bayat kwam De Preter in contact. "Bij Lierse was het simpel. Mijn eerste boodschap was aan Veljkovic, Bayat en andere makelaars zeggen dat door de schulden ons transferbudget twee jaar lang nul euro zou bedragen", zegt De Preter in Sport/Voetbalmagazine.

"Ik weet nog dat ik Veljkovic zei dat we geen spelers van hem meer zouden nemen en dat hij daar vriendelijk op reageerde. Natuurlijk wordt door makelaars wel eens iets lachend gezegd, maar uiteindelijk heb je het zelf in de hand als clubleider. Om de heel simpele reden: er zijn té veel spelers."

Clubs zitten in een zetel en hebben de spelers voor het uitkiezen. "Er geldt gewoon de wet van vraag en aanbod. Je moet er ook voor zorgen dat je niet té veel spelers van dezelfde makelaar in je kern hebt."

Redactie

Lierse SK
 
 
Reacties.