Europa League: Anderlecht ziet Dinamo Zagreb uitlopen, perfect resultaat in groep van Genk, Sevilla speelt Turken nóg harder kapot dan Standard

25 oktober 2018 23:02

Drie Belgische ploegen kwamen donderdagavond aan bod in de Europa League, maar dat is natuurlijk lang niet alles. Het volledige overzicht van alle wedstrijden vindt u hier terug.

18u55

De Europese voetbalavond begon al om 18u55. Anderlecht bleef steken op een teleurstellende 2-2 tegen Fenerbahce en in dezelfde groep kon Dinamo Zagreb met 1-2 winnen bij Trnava. De Kroaten pakken zo een perfecte 9 op 9 en dat betekent dat paars-wit op de tweede plaats zal moeten mikken.

Rode Duivel Boyata kwam ook in actie, maar Celtic verloor met 0-2 tegen RB Leipzig en moet toch een beetje vrezen als derde in de groep. De grootste verrassing van de vroege matchen was de 1-2 tussen AC Milan en Real Betis. Het kleine ploegje uit Spanje is nu zelfs groepsleider.

21u

Dé uitblinker van de avond is zonder meer Genk. In de Turkse heksenketel van Besiktas gingen de Limburgers met 2-4 winnen en nog topnieuws: Sarpsborg en Malmö bleven steken op 1-1. Daardoor staat Genk aan de leiding met zes punten.

Standard - zelf 2-1 gewonnen tegen Kransnodar - zal niet te veel meer moeten vrezen voor de laatste plaats, want Akhisarspor blijft puntenloos achter. In Sevilla werd het maar liefst 6-0.

Nog een individuele prestatie die absoluut een vermelding verdient: Loftus-Cheek, jeugdproduct van Chelsea, scoorde de eerste hattrick van zijn carrière in de 3-1 winst tegen Bate Borisov.

Overzicht van alle wedstrijden en groepen in de Europa League:

{INSERT_MATCHDAY}

{INSERT_RANKING}

Yannick Lambrecht

Europa League \\ Anderlecht \\ KRC Genk \\ Standard \\ Chelsea \\ Celtic Glasgow \\ AC Milan \\ Besiktas \\ Fenerbahçe \\ Real Betis \\ Sevilla \\ Malmö FF \\ Dinamo Zagreb \\ Bate Borisov \\ Spartak Trnava \\ Krasnodar \\ Sarpsborg 08 \\ RB Leipzig \\ Akhisar Belediyespor
 
 
Reacties.