Onstopbaar: 'Samagoal' stuwt jong en zwierig KRC Genk naar nieuwe knappe zege in Europa

25 oktober 2018 22:57

KRC Genk is opnieuw een zege rijker en bewees dat de nederlaag in Sarpsborg niet meer dan een accident de parcours was. Zelfs zonder Leandro Trossard schitterden de Limburgers in - ook niet zo verrassend - een nieuw doelpuntenfestival.

  • Alle teams hadden drie punten na twee speeldagen, Genk wilde winnen in Turkije
  • Samatta bewijst zijn (Europese) bloedvorm met twee doelpunten
  • Vagner Love maakt het nog wat spannend, maar Genk houdt stand
  • Doelpuntenfestival brengt Genk op kop in de groep

Philippe Clement moest zonder Trossard en Berge toch een beetje puzzelen voor de wedstrijd in Besiktas, de moeilijkste wedstrijd van de zes misschien wel - maar de coach van de Smurfen wilde gewoon winnen. En straalde dat ook uit in zijn veldbezetting. Lucumi verving Aidoo achterin, Paintsil moest Trossard proberen te doen vergeten.

Samagoal

Na de verrassende nederlaag tegen Sarpsborg had elk team in de groep drie punten, waardoor het voor de twee groepsfavorieten belangrijk was om de punten te pakken op speeldagen 3 en 4. In Turkije was het echter Genk die snel dominantie toonde.

Niet dat het echt waanzinnig voetbal op de mat bracht in de openingsfase, maar het toonde wel gretigheid. Halfweg de eerste helft leverde dat na een omschakeling uit het boekje ook de 0-1 op, prachtig afgewerkt door Ally Samatta - alweer hij in Europa.

Naast zijn zeven goals in de competitie maakte hij namelijk ook al vier goals tegen Bröndby, twee tegen Poznan en eentje tegen Malmö. Daar maakte hij in Turkije Europese goals acht en negen van, want ook na de pauze prikte hij nog een keertje.

Doelpuntenfestival

Een jong Genk speelde erg volwassen en Paintsil of Pozuelo hadden de wedstrijd eerder al dood kunnen maken, waardoor het toch nog even bibberen werd - zeker na de aanslutingstreffer van Vagner Love. Maar Genk was nauwelijks onder de indruk en zette de schaapjes op het droge.

Het profiteerde daarbij enigszins van het soms slap verdedigen van de Turken, maar het was toch vooral Genk dat het zichzelf gunde. Ndongala groeide in de wedstrijd en maakte er 1-3 van, met wat geluk kon ook Piotrowski de netten eens doen trillen voor Genk. Vagner Love maakte er nog 2-4 van, maar verder kwam Besiktas niet. Malmö speelde gelijk bij Sarpsborg ondertussen en zo is Genk voorlopig alleen leider.

Manuel Gonzalez

Europa League \\ KRC Genk \\ Besiktas
 
 
Reacties.