Vanhaezebrouck slaat, maar zalft vooral: "Ik ben best tevreden met wat ik zag"

26 oktober 2018 06:00

Hein Vanhaezebrouck had - zoals na de wedstrijd tegen Cercle Brugge - gemakkelijk tegen een paar huisjes kunnen stampen, maar deed het niet. "Ik zag positieve en negatieve dingen, maar ben blij met de progressie die sommigen maken."

Om het negatieve maar achter de rug te hebben: "Er waren er een paar die iets meer hadden kunnen brengen. De tegengoals zitten me uiteraard dwars. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. We moeten daar eens over praten. En dan bedoel ik niet enkel over die fase met Gerkens. Maar ook met onze verdediging hoe het ging bij die tweede goal."

Maar dan het positieve: "Dit was onze eerste wedstrijd in een tijdje tegen een stevige tegenstander en ik was best tevreden met wat ik zag. Ik ben blij met de progressie die ik zie bij sommige jongens."

In vijf jaar vier keer een volle match, nu twee na elkaar

En daar wou hij er twee uitpikken. "Saief speelde een goeie match. In Waregem was hij nog wat afwezig, maar nu ben ik tevreden over zijn wedstrijd. En Bakkali? Ik vind het al fantastisch dat hij zelf zegt dat hij nog niet staat waar hij wil staan. En ik wil hem ook verder brengen. Hij heeft nu twee keer negentig minuten gespeeld. De voorbije vijf jaar deed hij dat misschien vier keer."

Johan Walckiers

Europa League \\ Anderlecht \\ Fenerbahçe
 
 
Reacties.