Racing Genk van Clement is koning in Turkse heksenketel: "In 26 jaar heb ik dat nooit meegemaakt"

26 oktober 2018 05:30

Racing Genk heeft 't geflikt: gaan winnen in het hol van de leeuw genaamd Besiktas en op welke manier dan nog! De beste ploeg van het moment keert terug naar België met een schitterende 2-4 overwinning op zak.

Succestrainer Philippe Clement sprak na afloop voor de camera van Sporza. "We hebben gewoon de lijn doorgetrokken van de voorbije maanden. We hebben ons eigen voetbal gespeeld en het initiatief van de eerste minuut genomen", verklaarde een coach die duidelijk aan het genieten was.

"Je analyseert een tegenstander en maakt je spelers klaar voor een match. Als ze dat dan perfect uitvoeren is dat genieten. Zoveel mooie aanvallen zoals we het wilden doen, dat is fantastisch."

Puur genot

Nog een opvallend tafereel: de Genkies kregen na hun knalprestatie zelfs applaus van de vele thuisfans. "Het is een fantastische avond. Ook als je de reactie van de supporters van Besiktas ziet", zei Clement. "Het is nu 26 jaar dat ik in het voetbal zit en als speler heb ik het nooit meegemaakt dat de fans van de tegenstander voor ons applaudisseerden. Die mensen genieten ook van het voetbal dat wij brengen."

Redactie

Europa League \\ KRC Genk \\ Besiktas
 
 
Reacties.