Gisteren voor het eerst op de bank bij Anderlecht: "Vanaf nu mag hij ook bij de A-kern trainen"

26 oktober 2018 14:37

Toch wel een verrassing gisteren op de bank bij Anderlecht: de 21-jarige aanvaller Ciryack Olivier Dhauholou. Hein Vanhaezebrouck noemt hem voor het gemak Oli, maar ziet wel iets in hem.

We gaan hem voor de gemakkelijkheid ook Oli noemen, want over zijn achternaam breek je je tong. "Het is een jongen met veel kwaliteiten, dat had ik vorig jaar al gezien", aldus Vanhaezebrouck. "De eerste keer dat ik hem zag spelen, ontdekte ik al een paar dingen die we konden gebruiken. Hij heeft kwaliteiten die hem een toekomst bieden op hoog niveau."

Enige probleem, de Ivoriaanse spits is veel geblesseerd. "Dit jaar is het iets beter: hij kan regelmatig trainen en hij speelt zijn matchen bij de beloften. Hij is één van de meest opvallende spelers in die kern. Nu moeten we proberen hem fit te houden en goed te managen zodat hij een hoger niveau kan oppikken."

Zien wat hij brengt tegen mannen als Vranjes, Milic en Sanneh

Hij krijgt wel vol zijn kans. "Ik heb deze morgen nog met Jonas (De Roeck, beloftencoach) samengezeten. We gaan hem vanaf nu regelmatig met ons laten meetrainen om tegen fysiek sterkere tegenstanders te laten spelen. Als dat lukt, is hij een extra optie. Maar we zullen zien wat hij brengt tegen mannen als Vranjes, Milic en Sanneh."

Het is een ander type dan Mohammed Dauda. "Dauda is een afwerker en is bijzonder snel op de tegenaanval. Oli moeit zich meer in het spel. Hij zakt soms zelfs iets te veel terug. Maar hij verliest weinig ballen en heeft een individuele actie."

Johan Walckiers

Europa League \\ Anderlecht \\ Fenerbahçe
 
 
Reacties.