Liverpool-aanval demonstreert onder leiding van Salah, eerste selectie voor Dendoncker en wat met de andere Belgen?

27 oktober 2018 17:55

Het was een heerlijke zaterdagnamiddag in de Premier League, met veel doelpunten en klinkende zeges. De prestaties van de Belgen over het water willen we u natuurlijk ook niet onthouden.

Leider Liverpool had weinig of geen moeite met promovendus Cardiff: 4-1. De Man van de Match was zoals vanouds Salah, met de openingsgoal en nadien nog twee assists. Ook Mané (2x) en Shaqiri kwamen op het scorebord. Opvallend weetje: Liverpool had 80% balbezit en 19 kansen, terwijl Cardiff kon tegenprikken op de enige kans in de hele wedstrijd. Het was de eerste tegengoal op Anfield sinds februari.

Belgen in de Premier League

Voor Dendoncker is er beterschap: hij kreeg nog geen competitieminuten, maar toch al zijn eerste selectie. Wolverhampton verloor wel met 1-0 bij Brighton. 

Ook Odoi ging onderuit met Fulham: 0-3 tegen Bournemouth. Dat begint stilaan toch een probleem te worden voor de verdediger en zijn collega's, want ze zitten al aan 28 tegengoals in 10 matchen.

Ten slotte nog een onderling duel in Watford-Huddersfield: 3-0. Invaller Kabasele trok dus aan het langste eind, Depoitre en Mbenza werden samen naar de kant gehaald op het uur.

Overzicht van speeldag 1 in de Premier League: 

{INSERT_MATCHDAY}

{INSERT_RANKING}

Yannick Lambrecht

Premier League \\ Liverpool FC \\ Fulham \\ Wolverhampton \\ Cardiff City \\ Watford \\ Brighton \\ Bournemouth \\ Huddersfield Town
 
 
Reacties.