Club Brugge-coach Leko is scherp na nieuwe flater van de doelman: "Je kan niet eindeloos kansen blijven geven"

28 oktober 2018 08:26

De tegengoals die Club Brugge op Stayen slikten zullen volgende week ongetwijfeld uitvoerig ter spraken komen op Jan Breydel.

Bij 1-0 van Daichi Kamada flaterde doelman Karlo Letica. Bij de 2-2 devieerde Benoit Poulain de bal bijzonder ongelukkig tegen Mats Rits aan.

Letica ging niet voor het eerst in de fout dit seizoen. Na afloop ging Club Brugge-coach op het voorval in. "Karlo is talentvol, Kroatisch international en is naar hier gekomen om punten te pakken. Maar de realiteit is dat ik dat in vijftien duels te weinig heb gezien. In een topclub moet je presteren."

"Er werd mij verweten dat ik vorig seizoen tot zes keer van doelman wisselde: 'ik was jong en toonde te weinig geduld'"

Het keepersprobleem van vorig seizoen lijkt nog niet helemaal van de baan bij blauw-zwart. "Er werd mij verweten dat ik vorig seizoen tot zes keer van doelman wisselde: 'ik was jong en toonde te weinig geduld'. Maar als een keeper onvoldoende presteert, kan je niet eindeloos kansen geven."

Het ziet ernaar uit dat Ethan Horvath zich opnieuw mag opmaken voor een kans. "Ethan traint goed. Net als Karlos is hij een jonge keeper me een enorme toekomst. Maar op dit moment hebben we geen doelman die punten kan pakken", besloot Leko met duidelijke taal.

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ STVV
 
 
Reacties.