Danjuma maakt met zijn 5 goals en 4 assists indruk bij Club Brugge: "Dat hij zó spectaculair de lucht zou inschieten had ik niet verwacht"

30 oktober 2018 18:36

Met 5 goals en 4 assists in 15 wedstrijden maakt Arnaut Danjuma (21) op korte tijd naam in België. De 21-jarige vleugelaanvaller bevestigt de statistieken die hij vorig seizoen bij de Nederlandse tweedeklasser NEC Nijmegen neerzette.

Bij NEC was Danjuma goed voor 13 goals en 17 assists in 30 matchen. Vier van die beslissende passes gaf de winger tegen FC Eindhoven, de club waar vorig seizoen onze landgenoot Hervé Matthys in de achterhoede stond.

"Je zag toen al dat hij goed kan voetballen", vertelt Matthys, nu aan de slag bij Excelsior in de Eredivisie. "Al had ik niet verwacht dat hij zó spectaculair de lucht zou inschieten."

"Van de Jupiler League naar de Jupiler Pro League en de Champions League is een serieuze stap. Maar hij past zich heel gemakkelijk aan."

"Wanneer we tegen NEC speelden, stond zijn naam met stip aangeduid

Danjuma is vanop zijn linkerflank enorm doeltreffend. "Wanneer we tegen NEC speelden, stond zijn naam met stip aangeduid", herinnert Matthys zich nog. "Hij heeft een enorme startsnelheid en een goed schot in de verste hoek."

"Petje af voor wat hij bij Club Brugge presteert. Ze kunnen hem daar enorm goed gebruiken als vervanger van Anthony Limbombe."

Groeneveld vorig jaar in actie bij NEC

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Nederlandse Eredivisie \\ Club Brugge \\ Excelsior \\ NEC \\ Eindhoven \\ Den Bosch \\ Monaco \\ FC Oss
 
 
Reacties.