18-jarige Belg die deze zomer héél opvallende transfer maakte vanuit 1B naar Italië: "De bal van Théréau afpakken is onmogelijk"

31 oktober 2018 18:04

Er zijn van die Belgen die onder de radar blijven in het buitenland. Nochtans was het deze zomer een verrassing toen bekend werd dat de 18-jarige verdediger Jordy Gillekens OHL inruilde voor Serie A-club Fiorentina. De broer van Nick (doelman bij OHL) overtreft zelfs de verwachtingen.

Gillekens speelt bij de Primavera van de Italiaanse club. Dat zijn de U19, waar de grootste talenten worden in ondergebracht. "Ik ben titularis geweest in alle zes de competitiematchen", bevestigt Gillekens. "Niet evident, aangezien we een kern van 32 spelers hebben."

Maar hoe beland je als 18-jarige nu van een 1B-club - waar je twee matchen in de A-ploeg speelde - bij Fiorentina? "In maart belde een Italiaanse manager me dat Fiorentina geïnteresseerd was", legt hij uit. "Ik zei hem om contact op te nemen met Axel Vergeylen, mijn makelaar. En in juli is er een akkoord met OHL uit de bus gekomen. Ik ben gehuurd voor één seizoen, met optie tot aankoop. In maart moet Fiorentina daarover beslissen. Indien ze me willen houden, is het direct voor vier seizoenen."

In het Walhalla van het verdedigen kan je als jonge gast uiteraard veel opsteken. "Ik mocht zelfs al twee, drie keer proeven van het werk met de grote mannen. Mirallas is trouwens niet de enige met wie ik Frans of Nederlands kan praten. Er is ook nog de Nederlander Diks en de Fransen Veretout, Lafont en Théréau. Ze zijn allemaal heel sympathiek. Théréau de bal afpakken is quasi onmogelijk trouwens."

De U19 van Fiorentina staan momenteel vierde in het klassement, op drie punten van Rome en op twee van Juventus. "We wonnen tegen Inter, ons beste resultaat. We willen minstens in de top zes eindigen om de play-offs te kunnen spelen. We hebben een goeie ploeg, heel internationaal: een Zweed, een Griek, een Zwitser, een Spanjaard, een Sloveen, een Kroaat, een Serviër, Brazilianen... Allemaal jongens die naar Italië kwamen om te slagen."

Serie A \\ Fiorentina
 
 
 
Reacties.