Groeien naar 'Beerschot United': Beerschot Wilrijk en Rupel Boom zetten eerste stap voor meer samenwerking in Antwerpse voetbal

02 november 2018 18:16

Beerschot Wilrijk heeft grootse plannen in het zuiden van Antwerpen. De Kielse Ratten hebben als eerste stap een samenwerking afgesloten met eerste amateurclub Rupel Boom en willen in de nabije toekomst nog verder uitbreiden.

UPDATE: Beerschot Wilrijk heeft het nieuws vrijdagavond officieel bevestigd. De club zegt er wel bij dat ze het liever intern hadden gehouden om het slagen van het project niet in het gedrang te brengen, maar bij deze is het dus al bekend.

Beerschot Wilrijk en Rupel Boom slaan de handen in elkaar, meldt Gazet van Antwerpen, met een gezamenlijke jeugdwerking als het centrale aandachtspunt. Maar de ambitities gaan nog verder. 

De club uit 1B merkt veel beweging op in het Antwerpse voetbal en wil niet achterblijven. Antwerp (noorden) draait mee in de top, KV Mechelen (zuiden) is eigenlijk te groot voor 1B, Lierse Kempenzonen (Kempen) is gerezen uit de assen van Lierse SK... Maar Beerschot Wilrijk ziet kansen in de zuidrand van Antwerpen.

De bedoeling is om meer samenwerkingen aan te gaan met clubs uit die regio en zo een groot 'Beerschot United' te vormen. De concrete plannen worden op het einde van het jaar bekendgemaakt.

1e klasse B \\ Beerschot \\ Rupel Boom
 
 
 
Reacties.