Vrijdag selectie Martinez: heeft hij verdediger in Frankrijk goed in het oog gehouden?

05 november 2018 19:02

Vrijdag maakt Roberto Martinez zijn selectie voor de komende matchen tegen Zwitserland en IJsland bekend. Door de blessuregolf bij de Rode Duivels hopen heel wat jongens op een kans. In Frankrijk zit er een verdediger die er terug hoopt bij te zijn.

Thomas Foket heeft zijn transfer van Gent naar Reims bijzonder goed verteerd. Hij heeft een vaste basisplaats beet. En... wat meer is: hij doet het bijzonder goed. De verdediging van Reims heeft het derde minste tegengoals van heel de Ligue 1 geslikt. Enkel PSG en Montpellier doen beter dan de tien die Reims incasseerde.

Sinds Foket in de basis staat doen ze het zelfs het best van alle ploegen: 6 keer de nul in de zeven matchen die hij speelde. Slechts één tegengoal! Dat zijn cijfers waarmee je bij Martinez wel kan uitpakken. 

Eén keer stond Foket niet in de basis en Reims incasseerde er vier, wel tegen PSG natuurlijk. Foket ligt momenteel in de balans met Timothy Castagne, die er de vorige keer bij was. Maar de rechtsachter zat bij Atalanta de voorbije drie matchen wel op de bank.

Johan Walckiers

Ligue 1 \\ België \\ Reims
 
 
Reacties.