Mannaert geeft meer uitleg bij de plannen van de Pro League in verband met makelaars: "Offer dat we bereid zijn te betalen"

06 november 2018 14:23

Deze namiddag geven Marc Coucke en Pierre François meer uitleg in het parlement over hun plannen om de macht van de makelaars in te dijken. Ook willen ze een meer transparanter financieel model op poten zetten als het gaat over transfercommissies.

Zo willen ze bij de Pro League een regel invoeren die spelers verplicht hun makelaars zelf te betalen. "Dat is eigenlijk niet meer dan logisch omdat de makelaars in 99 procent van de gevallen voor de spelers en niet voor de clubs werken”, zegt Vincent Mannaert, algemeen manager van Club Brugge, aan Het Nieuwsblad.

"Als spelers zelf hun bemiddelaars moeten betalen zullen de commissielonen vanzelf zakken en zal het kaf van het koren in de makelaarswereld gescheiden worden."

Ook het aantal makelaars moet naar beneden. Daarvoor willen ze bij de Pro League een commissie oprichten die zich buigt over het statuut van de makelaars. "Als we dit als België invoeren zal de rest van Europa hopelijk snel volgen. We zullen het misschien twee transferperioden moeten uitzweten, maar als dat betekent dat we nadien op een gelijk speelveld kunnen spelen is dat een offer dat we bereid zijn te betalen."

Manuel Gonzalez

Jupiler Pro League \\ Champions League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.