? Man Utd klopt Juventus ondanks wereldgoal Ronaldo, Courtois houdt clean sheet in forfaitwinst en wat met de andere Belgen?

07 november 2018 22:59

Na de historische avond van Club Brugge kon de Belgische voetbalfan woensdagavond weer genieten van absoluut topvoetbal in de Champions League. Een handig overzicht, zegt u?

Dé topper van de avond was Juventus - Manchester United met net als in de heenmatch Cristiano Ronaldo als het grote aandachtspunt. Hij scoorde ook een schitterend eerste Europees doelpunt voor Juventus (zie video), maar in de absolute slotfase werd het nog verrassend genoeg 1-2 dankzij een vrije trap van Mata en een owngoal van Alex Sandro.

Fellaini had als invaller zelfs een belangrijke rol bij die winning owngoal, Lukaku zat niet in de selectie.

Courtois kroonde zich tot Belg van de avond: hij hield een clean sheet voor Real Madrid en won met 0-5 bij Plzen. Manchester City - zonder Belgen - deed nog iets straffer en speelde Shakhtar Donetsk kapot met 6-0. Het openingsdoelpunt was op z'n zachtst gezegd wel opmerkelijk. (bekijk hier de beelden)

Denayer en Lyon speelden 2-2 gelijk tegen Hoffenheim, Svilar zag Benfica vanop de bank 1-1 gelijkspelen tegen Ajax en ook Batshuayi kwam niet in actie voor Valencia in de 3-1 zege tegen YB Bern.

Overzicht van de Champions League:

{INSERT_MATCHES_TODAY}

{INSERT_RANKING}

Yannick Lambrecht

Champions League \\ Ajax \\ Manchester United \\ Manchester City \\ Lyon \\ Juventus \\ SL Benfica \\ Valencia CF \\ Real Madrid \\ Shakhtar Donetsk \\ Young Boys Bern \\ 1899 Hoffenheim \\ Viktoria Plzen
 
 
Reacties.