Vanhaezebrouck geeft update: kunnen Kums, Trebel, Makarenko en Dimata spelen in Istanbul?

07 november 2018 22:14

RSC Anderlecht staat voor een cruciale match tegen Fenerbahce en zal het in tegenstelling tot de heenmatch wél moeten afmaken om op koers te blijven voor de Europese doelstellingen. In het slechtste geval zal Hein Vanhaezebrouck wel moeten puzzelen met zijn ploeg.

Vier sterkhouders zitten één dag voor de aftrap nog met kwaaltjes, Vanhaezebrouck gaf aan RTBF een update over hun situaties. 

"Kums? We moeten afwachten. "Trebel? Zijn situatie kan van dag tot dag veranderen", zei coach. "Makarenko heeft een probleem met zijn allichespees en Dimata met zijn knie. Ik kan nog niet zeggen of ze 100% zullen zijn." Veel onzekerheid dus voor Anderlecht.

Kansen voor de jeugd

De jonkies zullen het hoogstwaarschijnlijk moeten oplossen als die vier niet fit geraken. "Als Kums en Trebel wegvallen, is het enige probleem dat we minder ervaring in de ploeg hebben. Zullen de jongere spelers kunnen omgaan met zo'n tegenstander? Met zulke supporters?", vroeg de coach zich af. "Maar dat zijn goeie leermomenten voor die jongens, ze zullen daar alleen maar van groeien."

Yannick Lambrecht

Europa League \\ Anderlecht \\ Fenerbahçe
 
 
Reacties.