Club Brugge-pion over de periode dat hij bij Beerschot wel eens op de bank belandde: "Dat Jos Daerden het deed, kan ik nu beter snappen"

08 november 2018 16:38

Mats Rits realiseerde afgelopen zomer een transfer van KV Mechelen naar Club Brugge. Bij blauw-zwart is de concurrentie met Marvelous Nakamba best groot.

Doorheen de jaren heeft Rits met concurrentie leren omgaan. "Als je morgen niet meer speelt, moet je niet ineens de fitness laten schieten of geen verzorging meer nemen. Juist dan moet je nog eens extra gaan lopen, omdat je minder speelt", is de 25-jarige middenvelder van mening in Sport/Voetbalmagazine.

Door keuzes van de trainer komen spelers soms op de bank terecht. Rits kan erover meepraten. "Dat Jos Daerden het bij Beerschot geregeld deed, kan ik nu beter snappen", gaat de Antwerpenaar verder. "Je wil altijd spelen, zelfs op je zestiende bij een ploeg die in een moeilijke periode zit."

"Maar ik begrijp nu dat een coach dat risico niet altijd wilde nemen. Want op dat moment ben je dat: een risico. En later... Ik heb er geen problemen mee wanneer de coach kan verwoorden wat je niet goed doet in zijn ogen. Als je maar weet waaraan je moet werken."

Jupiler Pro League \\ 1e klasse B \\ Club Brugge \\ Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.