Van de vergeetput in Luik naar één van de absolute revelaties bij Racing Genk: "Dit had ik niet durven dromen"

08 november 2018 21:29

Racing Genk krijgt door hun dartele maar toch mature spel veel lof toegedicht vanuit alle hoeken. Bij de Limburgers worden vooral Pozuelo, Malinovsky en Trossard als eerste namen naar voren geschoven als absolute sterkhouders. In hun schaduw is de ontwikkeling van Ndongala echter ook opmerkelijk.

De teller van de Congolese Belg staat dit seizoen op vijf stuks. Bovendien leverde hij ook nog eens zes beslissende passes af. Ndongala is dan, volledig terecht, ook in de wolken met zijn ontwikkeling bij de Limburgers.

“Je weet als voetballer dat het heel snel kan gaan. Maar dit had ik niet durven dromen", zegt hij aan Het Laatste Nieuws. "Ik ben heel blij met de manier waarop ik mij bij Genk kan ontwikkelen. We hebben echt een leuke ploeg waarin iedereen het goed met elkaar kan vinden."

Concurrentie

"Op training merk je ook dat er heel veel concurrentie is, dat houdt iedereen scherp. Elke kans die ik van de coach krijg, wil ik grijpen. Of dat nu op de flank is zoals gewoonlijk of, zoals vorig weekend tegen Club Brugge, als tweede spits, maakt mij niet zoveel uit. Ik wil de ploeg dit seizoen helpen om zo ver mogelijk te geraken. In de competitie, maar ook Europees. We zijn alvast op goede weg."

Johan Walckiers

Europa League \\ KRC Genk \\ Besiktas
 
 
Reacties.