Clement zag Genk rampzalig uit de startblokken schieten: "Ik had na de opwarming al een slecht gevoel over de start van onze match"

08 november 2018 22:30

Nee het was on-Genks wat de Limburgers lieten zien in de beginfase tegen de Turken: veel slordigheden, balverlies en weinig druk op de bal. Philippe Clement had het al in de smiezen na de opwarming, maar loofde ook de veerkracht van zijn troepen.

De Europa League-wedstrijd tegen Besiktas was al de vijfentwintigste wedstrijd die Limburgers afhaspelden dit seizoen. Misschien was het wel de vermoeidheid die in de kleren kroop, maar één ding is zeker: Racing Genk begon erg slap aan de partij.

"Ik had na de opwarming al een slecht gevoel over de start van onze match", zegt Genk-coach Philippe Clement aan Sporza. "Daar waren we al niet scherp genoeg. We hadden misschien te veel vertrouwen.

Niet op de afspraak

Clement weet waar het fout liep: "Op het veld zag ik veel te veel afval, een veel te traag tempo, niet de juiste opbouw,... Veel dingen die we niet hadden afgesproken."

Fysiek superieur

"Maar er waren ook positieve dingen. Ik wist dat we op het einde over hen heen zouden lopen, want we zijn fysiek een stuk sterker. Ik wist dat die versnelling er zou komen. Als we in een hogere versnelling waren begonnen, had het zelfs nog een mooiere avond kunnen worden."

Johan Walckiers

Europa League \\ KRC Genk \\ Besiktas
 
 
Reacties.