Heeft Anderlecht zijn opvolger voor Sofiane Hanni al in de rangen rondlopen? "Van zodra hij heeft aangezet, kan niemand hem volgen"

08 november 2018 15:27

RSC Anderlecht liet in januari Sofiane Hanni gaan, en haalde Ryota Morioka in de plaats. De Japanner kon zich bij paars-wit nog niet helemaal doorzetten.

Voorzitter Marc Coucke beloofde in de winterstop een nieuwe nummer 10 te halen. Maar volgens Adrien Trebel kan er een ploegmaat van hem die rol vervullen.

"We hebben onze nieuwe spelverdeler onlangs gevonden: Bakkali. Allez, wij noemen hem Zico. Hij kan de rol van nummer 10 aan", zegt de paars-witte aanvoerder in Sport/Voetbalmagazine. "Intern hebben ze hem trouwens gezegd dat hij Hanni zou moeten vervangen. Al is hij op zijn best als hij vanop de flank op volle snelheid naar binnen kan komen. Van zodra hij heeft aangezet, kan niemand hem volgen."

Na een moeizame start laat de 22-jarige Bakkali weer vlagen van zijn kunnen zien. "Geef hem nog wat tijd om er conditioneel bovenop te komen. Hij heeft hard gewerkt om terug te komen - de coach lastte zelfs extra trainingen in voor hem - maar je wist twee jaar zonder regelmatig te spelen niet zomaar uit. Aan zijn motivatie zal het niet liggen", besluit Trebel.

Manuel Gonzalez

Europa League \\ Anderlecht \\ Fenerbahçe
 
 
Reacties.