Vanhaezebrouck legt nog maar eens de vinger op de zere wonde: "Veel controle en balcirculatie maar geen slagkracht voorin"

08 november 2018 20:30

Hein Vanhaezebrouck krijgt de trein maar niet op de rails. Na de wisselvallige prestaties in de competitie moet paars-wit na amper vier wedstrijden het Europese toneel al verlaten. De Anderlecht-coach valt in herhaling wanneer hij de verklaringen voor de zoveelste nederlaag aanhaalt.

Over de wedstrijd in Istanbul is Vanhaezebrouck echter niet ontevreden: "Ik denk dat we kunnen terugblikken op een goede wedstrijd waarin we heel veel controle en barcirculatie hebben gezien . Het enige wat mankeerde was slagkracht voor doel. We hebben te weinig gedaan met de ballen rond de zestienmeter. We hebben geduwd tot zij het eerste doelpunt maakten en toen zakten we in mekaar, dat is het enige dat ik de jongens kan verwijten", verklaart hij aan Sporza.

Individuele fouten

De oefenmeester van paars-wit zag dat het vaak individuele fouten waren die de match in hun nadeel deden kantelen: "We zijn geen enkele keer weggespeeld. Bij Trnava domineer je heel de wedstrijd en pak je een vermijdbare goal. Tegen Zagreb beginnen we en geven we dan een penalty weg. Tegen Fenerbahçe leiden we 2-0, en dan brengen we hen terug. Ze pushen onmiddellijk en dan staat het 2-2. Het is elke keer hetzelfde liedje."

Groeiproces

Er is dus duidelijk nog werk aan de winkel bij de Brusselaars: "Je ziet dat wij nog moeten groeien. Wij moeten bepaalde dingen nog beter doen met een hele jonge ploeg. Die jongens maken fouten, maar dat moet eruit. Als je zo'n voetbal brengt bij bepaalde clubs zijn ze tevreden, maar bij Anderlecht is er veel meer druk om te winnen. Als dat dan niet lukt, dan is het niet voldoende en zijn de mensen niet tevreden." 

Manuel Gonzalez

Europa League \\ Anderlecht \\ Fenerbahçe
 
 
Reacties.