Verstraete, van levensbelang voor Gent op Anderlecht: "Hij laat anderen beter spelen"

09 november 2018 16:27

Toen Birger Verstraete drie weken terug in Oostende naar de enkel greep, zag het er niet goed uit, maar Verstraete kon al invallen tegen Kortrijk en komt meer dan waarschijnlijk aan de aftrap op Anderlecht. Ferme opsteker voor Gent.

De snelle terugkeer van de middenvelder bleek geen totale verrassing. "Een verrassing? Ja en neen, toen we het resultaat zagen de dag erna viel het nog mee. Hij is goed omringd, er zijn veel mogelijkheden hier om snel te revalideren", aldus Brecht Dejaegere vanmiddag op de Gentse persconferentie.

Nochtaans vreesde hij in Oostende ook voor het ergste. "Het zag er ginds heel erg uit. Ik dacht dat ook op het moment zelf. Ik heb dan ook meteen gestuurd de dag erna om informatie in te winnen. Ik maakte het zelf ook al eens mee. Op bezoek bij OHL verdraaide ik mijn knie en iedereen dacht dat de kruisbanden af waren, maar ik had geluk."

Hij is echt gegroeid op die positie -Brecht Dejaegere

Feit is dat Verstraete een van de belangrijkste pionnen van dit Gent is. "Hij heeft echt zijn plaats op die positie. Hij is daar echt in gegroeid. Het geeft de mogelijkheden aan anderen om een rij hoger te spelen en ook ik speel beter met hem in mijn rug."

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KAA Gent \\ Fenerbahçe
 
 
Reacties.