Het transferbeleid van RSCA wordt na Europees debacle nog maar eens op de korrel genomen:"Iemand van acht miljoen euro moet toch meer kunnen dan in de weg lopen?"

09 november 2018 12:29

Anderlecht verliet donderdagavond het Europese toneel met de schaamrood op de wangen. 1 op 12 en de eerste van 48 ploegen die al definitief is uitgeschakeld in de Europa League. De kritiek op paars-wit in diverse media is dan ook niet van de poes.

Ook analist Eddy Demarez is erg scherp voor de prestaties van RSCA: "Of dit een blamage is? Toch wel. Vooral als je de reactie van Anderlecht na de loting zag. Het kan bijna niet anders dan dat we overwinteren in deze groep, klonk het. Als je dan met 1 op 12 staat, is dat niet oké. Vooral als je het niveau ziet", zegt hij aan Sporza

'Niveau Oostende'

Een schrijnend gebrek aan kwaliteit is de pijnlijke conclusie: "Het beste voorbeeld is Sanneh, die niet in staat is om uit te voetballen. Van iemand van 8 miljoen euro mag je toch meer verwachten dan af en toe in de weg lopen?"

"Zoals Coucke na de zomermercato zei dat hij tevreden was, dat kun je nu niet meer zeggen. Ze hebben te veel spelers van het niveau van Oostende gehaald en te weinig van het niveau van Anderlecht. Musona is een goeie speler voor Oostende, maar niet goed genoeg voor Anderlecht."

Kansen geven aan de jeugd

"En iemand als Morioka is ook al door de mand gevallen. Verdedigers als Milic en Vranjes kun je ook bezwaarlijk versterkingen noemen. Die jonge gasten zoals Lokonga zijn wel een lichtpunt, hen kun je misschien nu meer kansen geven. Ik zou bijvoorbeeld Trebel laten opereren."

Johan Walckiers

Europa League \\ Anderlecht \\ Fenerbahçe
 
 
Reacties.