Historische uitschakeling voor Anderlecht, wat nu met overige EL-duels en de wintertransfers? "Goed nadenken over onze aanpak"

09 november 2018 07:26

Voor het eerst in zijn geschiedenis stootte Anderlecht niet door in de Europa League-poules. Een eliminatie die consequenties heeft voor het verdere seizoensvervolg.

Twee EL-wedstrijden

Ten eerste zijn er de twee overbodige EL-duels tegen Trnava en Dinamo Zagreb. Hoewel de uitschakeling reeds een feit is, wil coach Hein Vanhaezebrouck er nog vol voor gaan.

"Ik wil absoluut niet laatste worden, we gaan spelen om te winnen, zowel thuis tegen Trnava als op Zagreb", zegt Vanhaezebrouck in Het Laatste Nieuws. "Dat zijn we verplicht aan onszelf, de fans en het Belgische voetbal. We moeten onze bijdrage leveren voor de coëfficiënt. We moeten onze goeie positie op de ranking behouden."

Invloed op de transfers?

Voor Anderlecht blijft enkel nog de competitie over. Ook in de Croky Cup moest paars-wit voregtijdig afhaken. Heeft deze nieuwe uitschakeling gevolgen voor de transferpolitiek in januari?

"Dat weet ik niet. We gaan inderdaad minder wedstrijden spelen na Nieuwjaar, maar we zullen goed moeten nadenken hoe we het nu gaan aanpakken. De volle focus moet nu in elk geval naar de competitie."

Johan Walckiers

Europa League \\ Anderlecht \\ Fenerbahçe
 
 
Reacties.