De maker van FM 2019 laat licht schijnen op het WK én die goal van Januzaj: "België heeft verwachtingen niet ingelost"

10 november 2018 15:51

België moest op het WK in Rusland twee keer aan de bak tegen Engeland. Uiteraard is ook Miles Jacobson, de maker van Football Manager 2019, dat niet vergeten. Hij werpt zijn licht op het WK van de Rode Duivels.

"Het WK was heel nuttig voor ons", opent Jacobson in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Vooral omdat de VAR dit jaar ook in ons spel zit. We hebben kunnen zien hoe het daar in beeld gebracht hebben. Je zal in het spel ook zien dat de scheids z'n oor aanraakt als de VAR tussenbeide gaat komen."

En het WK zelf? "Ik denk dat Engeland het goed deed, met een heel jong team. Eindelijk deden we het eens beter dan verwacht voor het tornooi. We overhypen onze teams doorgaans. Uiteraard was dat liedje 'Football's coming home' om te lachen." De Belgen klopten de Engelsen twee keer, maar vooral om die eerste zege was veel te doen.

In het voetbal moet je altijd voor het hoogste gaan -Miles Jacobson

Had Adnan Januzaj dat doelpunt niet gescoord, was België aan de 'makkelijke' kant van de tabel uitgekomen. "Dat vind ik onzin, ik vind dat je in het voetbal altijd voor het hoogste moet gaan. Bovendien kon Januzaj het gebruiken, hij heeft een vreemde carrière, maar lijkt opnieuw op aarde te komen. Het talent had hij altijd al."

"Eerlijk gezegd vind ik dat de Belgen wat onder de verwachtingen bleven op het WK. Ze hebben een Gouden Generatie zoals wij die hadden in 1996 en 2000", sloot hij af. Wil je nog steeds kans maken op Football Manager 2019? Vul dan hieronder de wedstrijd vraag in. Lees hier ook wat wij ervan vonden.

Sander De Graeve

La Liga \\ Real Sociedad \\ België \\ Engeland \\ Levante
 
 
Reacties.