Thorgan Hazard helpt ploegmaat Pléa aan glansrol en blijft al zeker in het spoor van de leider

10 november 2018 17:24

Een verplaatsing naar Bremen kondigde zich voor Thorgan Hazard en Mönchengladbach aan als een moeilijke opdracht. De eerste achtervolger van Dortmund had er toch opvallend weinig moeite mee. Pléa was de man van de match met een hattrick.

Gladbach nam het heft meteen in handen. Hazard zat aardig in de wedstrijd, maar kreeg niet veel tijd aan de bal. Na een twintigtal minuten nam Werder Bremen over. Sommer was bij de pinken bij een kans voor Harnik. Elvedi devieerde een schot van Klaassen met een hoognodige ingreep net over eigen doel.

Assist voor Hazard

Plots viel het doelpunt dan toch aan de overzijde. Pléa hield met zijn lijf Klaassen mooi af en plaatste de 0-1 in de verste hoek. In de eerste vijf minuten van de tweede helft telde Mönchengladbach de thuisploeg helemaal uit. Met een lage hoekschop bracht Hazard de tweede goal van Pléa aan. De Malinese Fransman maakte zijn hattrick al snel compleet.

De eerredder zat er wel nog in voor Werder. Sahin knalde een voorzet van Eggestein tegen de netten. Het bleef wel bij 1-3. Straks staat uiteraard nog de topper Dortmund - Bayern München op het programma. Ofwel kan Hazard naderen op de leider en anders zet de Rode Duivel Bayern op afstand.