Spektakelstuk op Camp Nou met 7 doelpunten en een rode kaart, maar Messi en co gaan wel onderuit

11 november 2018 18:12

FC Barcelona heeft op eigen veld een pijnlijke nederlaag geleden tegen Real Betis. Na een doelpuntenkermis met 7 goals trokken de bezoekers uit Sevilla aan het langste eind.

Barcelona dat in eigen huis 4 goals om de oren krijgt? Het is een zeldzaam gegeven. Na 35 minuten stond Betis al op een 0-2 voorsprong na doelpunten van Junior Firpo en Joaquin. Valverde moest een en ander bijsturen, maar pas halverwege de tweede helft kon Barcelona voor het eerst scoren in eigen huis.

Na 67 minuten legde de scheidsrechter de bal op de stip na een fout op Jordi Alba. Messi trapte de bal feilloos in doel en scoorde de aansluitingstreffer. De vreugde was echter van korte duur, want nauwelijks 3 minuten later beging Barça-sluitstuk Ter Stegen een gruwelijke blunder op een schot van Lo Celso, 1-3.

Rakitic rood

Vidal gaf 10 minuten voor tijd de thuisploeg nog hoop met de 2-3, maar even later moest Rakitic vroegtijdig gaan douchen na dubbel geel. De Spaanse kampioen moest met zijn tienen verder en kreeg bovendien de 2-4 van Canales te verwerken.

In de blessuretijd maakte Messi na een heerlijke combinatie zijn tweede van de avond - na tussenkomst van de VAR weliswaar - maar verder dan 3-4 kwam Barça niet meer. De Catalanen blijven leider, maar kunnen stadsgenoot Espanyol wel op gelijke hoogte zien komen indien de buren later op de avond winnen tegen Sevilla.