Tubeekse opleving kwam er niet zonder slag of stoot: "Veel inspanningen geleverd"

12 november 2018 22:13

Eén van de opvallendste uitslagen het voorbije voetbalweekend was de overwinning van Tubeke in eerste klasse B. De Waals-Brabanders hadden immers hun zeven vorige duels allemaal verloren, maar bewezen dat ze nog niet dood zijn.

Nochtans was het voor trainer Christian Bracconi wegens enkele schorsingen puzzelen. "Spelers als Goudiaby en Weymans speelden op posities waar ze nog nooit gespeeld hebben. We hebben ons systeem aangepast aan dat van de tegenstander. We hebben veel inspanningen geleverd en hen in de problemen gebracht", stelde de Fransman vast.

Opoffering brengen

Ook tegen Westerlo was het wel hard werken voor de punten. "We leidden verdiend na een hele goede eerste helft. Nadien werd het moeilijker. Vooral op defensief vlak moesten we een opoffering brengen. Er zijn veel gaten dichtgelopen. We zijn aan de volle honderd procent in de duels gegaan."

De stunt van vrijdagavond was een grote verrassing voor de buitenwereld, maar toch niet helemaal voor de technische staf. "Vanaf dinsdag voelde ik dat de spelers erg begaan waren met ons lot. Er heerst een grote tevredenheid, ook al werden we op het einde van de match gedomineerd. Zelfs in die periode toonden we solidariteit en veel moed."

1e klasse B \\ Westerlo \\ Tubeke
 
 
 
Reacties.