'Benji' De Ceulaer (34) stopt maar stapt niet uit voetbalwereld: "Misschien keer ik wel ooit terug naar Genk"

15 november 2018 19:57

Benjamin De Ceulaer (34) heeft zijn voetbalschoenen dit jaar aan de haak gehangen. De voormalige Rode Duivels viel van de ene in de andere blessure en kon puur fysiek niet meer verder, maar is niet van plan om uit de voetbalwereld te stappen.

"Een nieuwe zware revalidatie zou niet meer verantwoord zijn", verklaart De Ceulaer zijn keuze in Het Belang van Limburg. "Ik geniet enorm van het spelletje, maar moet denken aan de toekomst. Ik heb een job als personal trainer en wil als papa in de tuin kunnen ravotten met de kids."

Beter tijdig stoppen met voetballen dan het risico lopen om op mijn vijftigste achter een looprekje te stappen - De Ceulaer

"Uiteraard heb ik er veel en lang over gepraat met mijn echtgenote, familie en vrienden. De conclusie is even pijnlijk als voor de hand liggend. Ik moet in de eerste plaats naar mijn lichaam luisteren. Dus beter tijdig stoppen met voetballen dan het risico lopen om op mijn vijftigste achter een looprekje te stappen."

En nu? De Ceulaer is tegenwoordig aan de slag als jeugdcoach en koestert als geboren en getogen Genkenaar nog een mooi ambitie. "Misschien keer ik wel ooit terug naar Racing als jeugdtrainer. Ik amuseer me immers enorm als coach van de U6 van Termien, waar ik me meteen welkom voelde. Maar dat is toekomstmuziek. Ik heb even tijd nodig om de knop helemaal om te draaien."

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Nederlandse Eredivisie \\ Feyenoord \\ KRC Genk \\ Sporting Lokeren \\ STVV \\ Westerlo \\ Eendracht Termien
 
 
Reacties.