Milicevic geeft België hoop: "Als Zwitserland zó speelt, verliest het met 0-5"

17 november 2018 22:14

Danijel Milicevic is van oorsprong uit Zwitserland afkomstig, dus was de voormalige middenvelder van AA Gent uitstekend geplaatst om de Zwitsers te analyseren. Hij zag immers ook het debacle tegen Qatar.

In eigen huis gingen de Zwitsers af als een gieter. De Qatarezen wonnen met 0-1. "Ik heb die match gezien en dat was niet goed", aldus Danijel Milicevic aan Sporza. "Het had de voorbije weken hard geregend in Lugano en het veld was niet goed."

Dat was niet het enige excuus. "De bondscoach had ook veel spelers gewisseld. Er stonden slechts enkele titularissen op het veld en er waren ook enkele debutanten. Maar goed, een nederlaag tegen Qatar doet pijn. Ik denk dat de Zwitsers wel wakker geschud zullen zijn."

Veel kritiek

"Tegen België zal het iets anders zijn. Het lag vooral aan de motivatie. Die oefenmatchen in de Nations League zijn een goeie zaak, maar in die andere vriendschappelijke wedstrijden heb je vaak een gebrek aan motivatie. De reacties na de match tegen Qatar waren natuurlijk scherp."

"De pers was niet te spreken over de toewijding van de spelers en het spel an sich. Als je zo speelt tegen België, dan verlies je met 0-5. Want Qatar had meerdere kansen, hé. Ze beseffen dat ze zondag tegen een zeer sterk team zullen spelen." 

Sander De Graeve

België \\ Zwitserland
 
 
Reacties.