De Anderlecht-transfer met Bayat in de hoofdrol, waarbij alles alles in het voetbalschandaal samenkwam

17 november 2018 08:08

RSC Anderlecht transfereerde vorige winter Sofiane Hanni naar het Russische Spartak Moskou. Eén simpel telefoontje besliste over de toekomst van de Algerijn.

Hanni zocht al een tijdje naar een nieuwe club. Toen Mogi Bayat zich op de zaak stortte, was de transfer snel beklonken.

Het vertrek van Hanni, die nota bene nog een hattrick maakte op het veld van Standard, was opvallend. De spelmaker was cruciaal voor het spel van Anderlecht.

Bayat legde contact met de Italiaans-Russische spelersmakelaar Marco Trabucchi, huismakelaar van Spartak. En hij sleept vervolgens een exclusief mandaat in handen bij manager Herman Van Holsbeeck om de transfer tot een goed einde te brengen.

Whatsapp-groepje

Er komt een Whatsapp-groepje tot stand met Hanni, Bayat en Trabucchi. Van Dejan Veljkovic, voordien de makelaar van de spelverdeler, is plots geen sprake meer. Bayat had plots twee mandaten in handen.

De transfersom die Spartak uiteindelijk betaalt, is 7,1 miljoen euro, via bonussen verhoogd naar 7,85 miljoen. Ook Veljkovic krijgt nog 70.000 van de koek om zich koest te houden.

Hoeveel miljoenen euro's commissie Bayat bij Anderlecht in totaal opstreek, is niet bekend. Bij de transfer van Hanni zijn er alvast sterke aanwijzingen dat hij meermaals langs de kassa passeert, schrijft Het Nieuwsblad.

Redactie

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Algerije \\ Spartak Moskou
 
 
Reacties.