Marc Degryse over youngster die nu al zijn plaats opeist bij de Rode Duivels: "De enige van wie ik wel bijna honderd procent zeker ben dat hij zal doorbreken"

17 november 2018 15:37

Verschillende wisselspelers kregen donderdag tegen IJsland hun kans in de basis. Een man die er door de blessures van Mousa Dembélé en Kevin De Bruyne telkens in stond, is Youri Tielemans.

De nog altijd maar 21-jarige Tielemans speelde in zijn carrière al 18 matchen voor de Rode Duivels, waarvan 11 keer als basisspeler. Ook Marc Degryse gelooft in de toekomst van de Leeuwenaar.

"De enige van wie ik wel bijna honderd procent zeker ben dat hij zal doorbreken, is Tielemans", zegt de analist in Het Laatste Nieuws. "Wie er al zo jong staat, heeft een uitzonderlijk talent, en als je dan nog eens zo rustig bent als hij en zo kritisch voor jezelf, dan zijn je kansen alleen maar groter."

Degryse vergelijkt Tielemans met een andere Rode Duivel. "Ooit wordt hij een speler als Witsel. Daar is ook lange tijd aan getwijfeld, maar je moet zulke jongens tijd geven om te groeien. Hij staat nu onder veel druk bij Monaco, maar de wedstrijden die ik er van hem gezien heb, vond ik hem niet eens zo slecht. Tegen Brugge was hij zelfs de beste man van Monaco."

Diederik Geypen

België \\ Zwitserland
 
 
Reacties.