Marc Degryse vindt dat toekomstig Rode Duivel nu al zijn kans moet krijgen: "Ik zou hem er durven bijnemen"

17 november 2018 08:38

Michy Batshuayi nam donderdag tegen IJsland de plaats in van Romelu Lukaku. Met succes, want de stand-in scoorde zijn 11 en 12e doelpunt in het shirt van de Rode Duivels.

Lukaku is de aanvalsleider van de Rode Duivels, Batshuayi een goeie tweede man. Maar achter dit tweetal volgt er niemand. Christian Benteke en Laurent Depoitre behoren niet langer tot de kern. Divock Origi kwam enkel bij de selectie ter vervanging van Yannick Carrasco.

"Ik zou er, met het oog op de toekomst, af en toe Dimata durven bijnemen", doet analist Marc Degryse een voorstel in Het Laatste Nieuws. "Er is nog veel werk aan de winkel, maar hij is wel onze beste jongere. Laat die al wennen aan het niveau, aan de ploeg, aan de manier van spelen. Daarom niet meteen in wedstrijden, maar stoom hem op training stilaan klaar, zodat hij meteen inzetbaar is als hij ooit het niveau haalt, of als er door blessures geen andere optie is."

Dendoncker als voorbeeld

Degryse vindt de werking met Leander Dendoncker een geschikt voorbeeld. "Die is momenteel ook nergens, maar de bondscoach blijft hem vertrouwen schenken en ik vind dat, gezien zijn potentieel en met het oog op de toekomst, verdedigbaar."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ België \\ Zwitserland
 
 
Reacties.