Martinez verklaart selectie van Origi, Liverpool-collega Shaqiri verrast: "Oooooh, ik ben zo blij voor hem!"

17 november 2018 21:20

Dé verrassing in de Belgische selectie: Divock Origi. De jonge aanvaller onderhoudt zijn matchritme tegenwoordig bij de beloften van Liverpool, maar keert na meer dan een jaar afwezigheid wel terug bij de Rode Duivels. Wat mogen we nog van hem verwachten?

Op de persconferentie voor Zwitserland-België kwam Origi uitgebreid ter sprake. Zoals we al wisten, neemt hij de plaats van Carrasco in, die met paspoortproblemen vast zit in China. 

"Yannick kan hier niets aan doen", verklaarde bondscoach Roberto Martinez volgens HLN op de persbabbel. "We hebben nog geprobeerd om hem te helpen, maar vrijdagavond beseften we dat het niet zou lukken. Vandaar dat we Divock Origi opgeroepen hebben. Hij kan ons helpen."

De nationale ploeg moet er zijn voor zijn spelers - Martinez

Martinez moest niet lang twijfelen aan de vervanger. "Divock had een moeilijk seizoensbegin, maar de laatste weken hebben we goeie signalen gekregen. Kijk, een voetballer gaat tijdens zijn carrière door goede en slechte momenten. De nationale ploeg moet er evenwel zijn voor zijn spelers. (overtuigd) Dit is een interessante opportuniteit voor Divock. Het kan voor een boost zorgen."

Xherdan Shaqiri, ploegmaat bij Liverpool en ster van Zwitserland, kwam even later uit de lucht vallen. "Is Divock hier? Oooooh. Ik ben blij voor hem", klonk de enthousiaste Zwitser. "Divock en ik maken op training veel plezier. I like him a lot. Hij is enorm getalenteerd en fysiek sterk. Divock moet gewoon rustig blijven, hard verder werken en wachten op zijn kans – hij is nog jong. We zullen hem nog nodig hebben."

Yannick Lambrecht

België \\ Zwitserland
 
 
Reacties.