Tubeke blaast na zes op zes in de nek van Roeselare

17 november 2018 18:51

Het water staat Roeselare nu echt wel aan de lippen. Ondanks een comeback op het veld van Tubeke zorgde de trainerswissel niet voor het verhoopte effect. In de slotminuten schonk Schuster de thuisploeg alsnog de volle buit.

De trainerswissel had er niet bepaald voor gezorgd dat Roeselare met het mes tussen de tanden aan de aftrap stond. Het keek toe hoe Tubeke resoluut de wedstrijd in handen nam. Het grote overwicht resulteerde in een knappe openingsgoal. Henry gaf op links mee met de opgerukte Schuster. De flankspeler leverde een prima voorzet af, de kleine Vidémont kopte ongedekt binnen.

De 2-0 bleef niet lang uit. Kompany kopte te kort terug naar zijn doel. Henry onderschepte, omspeelde Biebauw en legde simpel in het lege doel. De prijzen leken zo na ruim een kwartier al verdeeld, maar niets bleek minder waar. De aansluitingstreffer wijzigde het spelbeeld compleet.

Sterk gestart Tubeke zakt weg na 2-1

Yagan liet met een simpele schijnbeweging Weymans en Schuster terplaatse. Aan de tweede paal stond Godwin en die kon de assist van Yagan van dichtbij in doel tikken. Plots kregen de West-Vlamingen wel greep op het middenveld en namen ze helemaal over. Van het aardige Tubeekse voetbal uit de openingsfase schoot niets meer over.

Van Acker mikte een schietkans over. De bezoekers waren na één van hun betere aanvallen al dichter bij de gelijkmaker. Dufour kon aanleggen na een aflegger van Godwin, Defourny tikte over. De 2-2 viel alsnog voor de koffie. Er werd Borry weinig in de weggelegd om een hoekschop van Van Acker aan de tweede paal te controleren. Nadien kon de verdediger haast niet meer missen.

Gemiste strafschop

Na de koffie was er voor het eerst een zeker evenwicht, want beide teams gingen op zoek naar dat derde doelpunt. Camargo voor Roeselare en Schuster voor Tubeke waren er dichtbij. De thuisploeg trok toch weer naar voren en kreeg na een haakfout van Camargo op Henry de unieke kans op 3-2. Henry mikte de strafschop op de paal.

Tubeke bleef wel komen. Biebauw haalde een vrije trap van Weymans schitterend uit de winkelhaak. Toch zou de 3-2 nog vallen. Schuster knalde de lage voorzet van Lippini via de onderkant van de lat tegen de netten. Daardoor nadert de hekkensluiter tot op één punt van Roeselare in de stand.

1e klasse B \\ Roeselare \\ Tubeke
 
 
 
Reacties.