Bondscoaches over Zwitserland-België: "De kansen zijn fifty-fifty" vs. "Wij zijn beter tegen grote landen"

18 november 2018 13:00

België en Zwitserland spelen vanavond in een rechtstreeks duel voor groepswinst in de Nations League. Beide coaches gaven op de persconferentie hun verwachtingen van de topper.

"Dit wordt een finale", begon Roberto Martinez. "Zwitserland is een sterke ploeg, met veel technisch vermogen. In de andere poules is ook al gebleken dat het niet eenvoudig is om je groep te winnen."

"Ik schat de kansen hier op fifty fifty. Het is hoe dan ook een boeiende uitdaging, een interessant gevecht. We willen 2018 op een mooie manier eindigen", zei de topman van de Rode Duivels

Vladimir Petkovic heeft ook mooie verwachtingen. "Wij spelen graag tegen grote landen. Dan zijn we zelf ook beter: op het WK kon Frankrijk niet tegen ons winnen en zij werden later wel wereldkampioen. Ook Spanje en Brazilië hielden we op een gelijkspel en twee jaar geleden wonnen we tegen Portugal."

"Dat wil echter niets zeggen... Vraag dat maar aan Qatar", ging hij verder met een verwijzing naar het 0-1 verlies van woensdag. "Om te winnen tegen België hebben we ook een goede mentaliteit nodig: een gezonde honger om te winnen en voldoende geduld. Er is vertrouwen in een goede afloop."

Yannick Lambrecht

België \\ Zwitserland
 
 
Reacties.