Duivels als redmiddel: 11 minuten gespeeld dit seizoen, maar toch opgeroepen

18 november 2018 15:35

Divock Origi is na het afhaken van Romelu Lukaku en Yannick Carrasco opnieuw Rode Duivel. En dat is toch wel een verrassing, want de aanvaller speelt bij Liverpool niet.

11 minuten in de met 2-0 verloren Champions League-wedstrijd tegen Rode Ster Belgrado, dat zijn de enige adelbrieven die Origi dit seizoen kan voorleggen. Vorig seizoen, tijdens zijn uitleenbeurt aan Wolfsburg, waren dat er een pak (2375 minuten) meer, maar moest hij wel mee knokken om in de Bundesliga te blijven. Hij scoorde zeven goals voor de Volkswagen-club.

Origi zit bij Liverpool met zware concurrentie van onder meer Salah, Shaqiri, Sturridge,... Maar de afgelopen weken kreeg Roberto Martinez positieve berichten van Jürgen Klopp, die hem ook al een paar keer in zijn wedstrijdkern opnam.

Martinez riep Origi op omdat hij gelooft in diens kwaliteiten en hem een mentale boost wil geven. De nationale ploeg als redmiddel, het was een gegeven dat ook al onder Marc Wilmots gold. Maar Origi kijkt waarschijnlijk ook wel uit naar de wintermercato. Leander Dendoncker blijft om die redenen ook opgeroepen voor de Duivels.

Johan Walckiers

België \\ Zwitserland
 
 
Reacties.