Courtois boos: "Met zeven terug en nog staat hij alleen", Boskamp: "Allemaal dooie vogeltjes" en Meunier: "Slechtste match ooit"

18 november 2018 23:11

Dit resultaat gaat uiteraard de wereld rondgaan. Niemand van de Rode Duivels was zondagavond op niveau in Zwitserland. Thibaut Courtois kreeg er vijf om de oren en dat is telkens zuur voor een doelman van zijn niveau.

Courtois hield zich nog in voor de camera van VTM, maar hem kennende zal er straks een aardig woordje gesproken worden. "We hadden alles onder controle, maar na de 0-2 zijn we uit de match verdwenen. Er was geen druk meer, we konden de bal niet bijhouden..."

"Die domme penalty, die diepe bal die niet mag vallen bij de 2-2 en bij die derde waren we met zeven terug en toch mag hij nog helemaal alleen binnenkoppen. Wat er gebeurd is? Misschien het gevoel dat er ons niks meer kon gebeuren. Dit is een heel stom gevoel en dat moet erin blijven zitten, dat we in de toekomst wel zo'n match blijven controleren."

Shaqiri waande zich op de kermis

Johan Boskamp was in de studio ook streng. "Shaqiri heeft zich echt geamuseerd, die waande zich op de kermis. Je mag best wel iemand eens een pegeltje geven hoor en dan met de ref in discussie gaan. Zo maak je iedereen wakker. Maar het waren allemaal dooie vogeltjes."

Mijn slechtste match ooit bij de Rode Duivels

"Misschien dachten we dat de halve finales al binnen waren", zuchtte Thomas Meunier. "Dit is bijzonder pijnlijk. Het was veel te weinig. Dit was de slechtste match in mijn carrière als Rode Duivel. Met onze kwaliteiten mag dat niet."

Johan Walckiers

België \\ Zwitserland
 
 
Reacties.