Riskante trainerswissel op Schiervelde: "Roeselare geeft het grootste voordeel van 1B op"

19 november 2018 15:35

De trainerswissel bij Roeselare heeft zelfs tegen Tubeke nog niet voor een schokeffect gezorgd: 3-2 verlies en 1 op 21. Victoriano 'Nano' Rivas Alvaro begint hoe dan ook aan een zware klus.

"Dat Roeselare niet voor een trainer koos die de reeks kent, is opmerkelijk en dat lijkt me onverstandig", meent 1B-analist Karel Fraeye voor Sporza. "Het competitieformat in 1B biedt één voordeel: de ploegen kennen elkaar door en door. Net dát voordeel geven de West-Vlamingen op, terwijl ze toch serieus in het degradatieverhaal zullen betrokken worden."

Tja, probeer dat maar eens op te lossen... "Alvaro Rivas zal zich voor veel basiszaken moeten wenden tot zijn staf en zo tegenstanders en het specifieke karakter van 1B moeten leren kennen. Niet evident."

"De redenering kan uiteraard ook worden omgedraaid", gaat de analist verder. "Door een onbekende trainer aan te stellen wordt het voor de tegenstanders van Roeselare minder makkelijk om zich op het spel van de Spaanse coach in te stellen. Toch zijn de individuele kwaliteiten van de West-Vlamingen te goed gekend om echt met grote verrassingen uit te kunnen pakken", aldus Karel Fraeye.

1e klasse B \\ Roeselare \\ Tubeke
 
 
 
Reacties.